V každém z nás je spousta myšlenek a příběhů... O některých se dá určitě říct, že by bylo škoda, kdyby se o ně člověk nepodělil.

Rathujme se, Veselme se !

24. 5. 2012 17:30
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Rath , demokracie , duvera , lež , Veřejné peníze

Kauza Rath mě náramně baví. Když si vybavím Ratha za mřížemi, usmívám se... 

Ztotožnil jsem si s Ráthem hlavního "záporáka..." jakoby ve filmu (ale klidně by to mohl být někdo jiný) a teď ho dostali !  Je to symbol, že dobro může někdy vítězit i v našem prachychtivém světě... aspoň na chvíli, aspoň pro teď. 

Novotvary v Češtině: 
Rathujme se, Veselme se... 
Demokrath 
Demokrathcie

Písně s politickou tématikou:
http://soundcloud.com/jankov-k/politick-strach-rath-version

 
Přijde mi děsně vtipné, jak ho zbalili.. a taky asi většině národa. Je škoda, že není jisté, jestli ho nakonec odsoudí nebo ne. I když to "vypadá", že je vinen... 

-- Věci znepokojující jsou:

1.  Krásně z toho vyplynulo... jak média přibarvují. Vydají jakoukoli zprávu, která jim padne do oka. Myslel jsem, že se dá věřit médiím na 50%. Teď si myslím, že spíš vůbec. Možná se dá věřit konkrétnímu novináři, ale kdo má to štěstí si ho osobně proklepat ? 

2. Není poslanecká imunita absurdní a proti selskému rozumu? Můžou jezdit opilí v autě, čas od času někoho zabít, něco ukrást... lhát. Po čtyři léta žádný problém.  
    Ale pro někoho, kdo chce reprezentovat lid by přece mělo být automatické, že je slušným člověkem. Na co imunita? Právo by pro poslance mělo být spíše přísnější.. aby demonstrovali, že morálně na to mají, rozhodovat o "obecném blahu" pro tisíce lidí. Souhlasí a přijímají to. Placené je to královsky, tak by se měli chovat vznešeně. Prostě králosvky.   
   V iluzi nedotknutelnosti se naopak snáze lže a krade.. Podle rčení.. "Všichni to dělají, byl bych vůl, kdybych taky nebral, když EU a ČR dává... " 

3. Nedá se plně důvěřovat ani právu ani předpisům... Nejsou samozřejmě kompletně úplně špatně, ale některá místa jsou prohnilá. A lidský faktor příliš nedokonalý...  Zákon mi život nezachrání, když vlezu na přechod a spoléhám, že řidič zabrzdí na červenou.  Fyzikální zákon, je jediný, který platí vždy a všude a je zcela spravedlivý.  

A jestli Bůh stvořil fyziku, je jasné čí zákony platí.... Přece ty, co platí pro všechny a jsou spravedlivé ;-).

-- Doufejme, že to s naší zemí dobře dopadne.--
-- Bůh nám žehnej. --

Zobrazeno 896×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio